office@aspab.ro

Adresă mail pentru noutăți

Fermierii au dat statul în judecată! 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Mai multe asociații de fermieri au dat statul român în judecată. Reprezentanții fermierilor invocă incompetența și nepăsarea autorităților în ceea ce privește implementarea măsurilor de prevenție a apariției febrei aftoase pe teritoriul României, susținând că statul este complet nepregătit din acest punct de vedere, lucru care ar putea avea consecințe devastatoarea asupra sectorului zootehnic.

Astfel, fermierii speră să determine autoritățile române să impună măsuri mai dure de protecție, dar și să îi poată trage la răspundere pe cei responsabili, în eventualitatea producerii unui dezastru. 

”După atât de multe adrese, convorbiri, întâlniri, am luat decizia ca mai multe organizații din România să dăm statul român în judecată. Am făcut lucrul acesta, ieri am intentat proces Guvernului României, Ministerului de Interne, Ministerului Agriculturii și tuturor autorităților competente pe acest subiect, pentru a impune instanța măsurile pe care noi le cerem, dacă statul sau ANSVSA nu este în măsură să facă lucrul acesta, și noi credem că nu este în măsură”, a precizat Ionel Arion, președintele Federației Naționale PRO AGRO, într-o conferință de presă organizată organizată de APCPR și Holstein RO.

Unul dintre cei implicați direct în această problemă este Dimitrie Muscă, cunoscutul fermier din județul Arad, al cărui fermă este lipită de granița cu Ungaria, stat în care deja sunt confirmate focare de febră aftoasă.

”Mi se pare corect și ceea ce s-a făcut trebuia mai de mult făcut. Acest stat a dat decizia că oprim importurile pentru o zi, după care a reluat-o. Cu noi, cu producătorii, n-a stat nimeni de vorbă. Eu discut de 50.000 de capete de porci, 2.400 de capete de bovine și așa mai departe. Chiar nu ne întrebi? S-au făcut sacrificii, sunt oameni care muncesc acolo de la ora 3 dimineața; la sectorul de porci, le cumpărăm oamenilor inclusiv chiloții și ciorapii din picioare ca să ne păzim. Iar ei nu vor să ne bage în seamă, nu știm de cine ascultă.

Vă rog să mă înțelegeți, cel puțin jumătate din efectivele de animale din România se vor duce. Dacă se întâmple ca ei să lase să intre virusul de la graniță în țară, să-i facem direct răspunzători, să-i ducem la cele mai înalte foruri, să despăgubească, să plătească și material, și penal, pentru ceea ce fac. Noi știm și nu ne ascultă, nu ne bagă în seamă. Atunci, trebuie executați”, a spus Dimitrie Muscă, într-un interviu acordat jurnalistului Ovidiu Ghinea.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
Picture of ASPAB

ASPAB

Articol publicat de către Asociația Producătorilor Agricoli din Bucovina

Articole similare

Lasă un comentariu