Căpşunile au transformat visul unui sucevean într-o afacere de succes. După 6 ani de muncă pe ogoarele altora, în Germania, bărbatul s-a întors acasă cu dorinţa de a da rod propriului pământ. A cultivat pe hectare întregi din Bucovina 5 soiuri de căpşuni dulci şi zemoase. Iar acum se bucură de recolta bogată.
Adrian Moloce este suceveanul care a învăţat că nu ai nevoie de pământ străin ca să înfloreşti. A câștigat experiență pe ogoarele din alte ţări. De 11 ani însă, cultivă căpșuni pe 10 hectare de pământ la Gălănești, într-o zonă unde puțini s-ar fi gândit la așa ceva.
Și-a dat seama că există potenţial şi a sădit primele răsaduri de căpşuni din seminţe olandeze. Nu a renunţat nici atunci când vremea îi punea piedici.
Investițiile in agricultură nu se bazează numai pe noroc sau șansă, ci mai ales pe multă muncă.
O căsuţă cochetă din centrul satului Hurjuveni se transformă în raiul căpşunilor dulci şi aromate. De aici, localnicii dar şi trecătorii prin zonă pleacă acasă cu fructele cultivate şi crescute de familia lui Adrian.
La nici 40 de kilometri de Gălănești, în localitatea Cajvana, căpşunile se transformă în dulceaţă, gem sau sirop.
De trei ani, familia Covalschi duce gustul copilăriei în toată țara, în băcănii, la târguri, direct pe masa celor care prețuiesc produsele artizanale.
România ocupă locul 7 în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte suprafaţa cultivată cu căpşuni, după Polonia, Germania ori Spania. La producţia de căpşuni ţara noastră e însă pe locul 10.