office@aspab.ro

Adresă mail pentru noutăți

Fraţii Stefanovici, întorşi din Italia, au investit 120.000 de euro într-o mică fabrică de brânzeturi lângă Rădăuţi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Fraţii Stefanovici s-au întors în România după ani petrecuţi în Italia şi au pus pe picioare o mică fabrică de brânzeturi artizanale în satul Frătăuţii Vechi, lângă Rădăuţi. Au investit circa 120.000 de euro într-o unitate în care procesează săptămânal o tonă de lapte colectat de la fermierii din sat. Produc mozzarella, burrata şi caciotta în Bucovina, având experienţă în domeniu, şi spun că brânzeturile maturate sunt tot mai căutate de către români.

„Am început din dorinţa de a ne retrage acasă, după ce am stat în Italia o perioadă lungă de timp. Am zis: ce facem? Facem ce ştim să facem. Şi atunci s-a născut ideea aceasta. Am zis să aducem acasă şi alte gusturi faţă de cele cu care sunt obişnuiţi românii“, a povestit Costică Stefanovici, fondator al Sofisar, în cadrul emisiunii ZF Agropower, un proiect susţinut de Banca Transilvania şi Penny.

Numele brandului de brânzeturi artizanale – Sofisar – a fost ales de fraţii Stefanovici ca un joc de cuvinte format din prenumele fiicelor lor, Sofia şi Sara. Spun că, deşi fetele sunt încă mici, şi-au dorit ca brandul să le poarte numele, iar dacă vor dori, pe viitor, să ducă mai departe businessul. 

„Activitatea început-o strict pe zona de brânzeturi cu specific italenesc. Suntem relativ noi pe piaţă, procesăm de aproximativ un an şi încercăm să ne găsim locul. Spre norocul nostru, lumea e receptivă, suntem încurajaţi. Foarte mulţi oameni ne-au ajutat, deşi, când începi să împărtăşeşti ideea, găseşti mai degrabă oameni care îţi spun că o poate să dai greş, că poate să fie greu şi că o să fie birocraţie“, a menţionat el.

Feedback-ul primit în primul an de activitate este pozitiv, spune Stefanovici. „Mulţi clienţi ne-au spus că nici măcar în Italia nu au mâncat o brânză atât de bună“, subliniază el. Iar meritul, spune antreprenorul, aparţine în mare parte materiei prime, laptele colectat de la fermierii locali din satul Frătăuţii Vechi, din Bucovina. „Laptele de aici are proprietăţi excelente şi o calitate foarte bună.“

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
Picture of ASPAB

ASPAB

Articol publicat de către Asociația Producătorilor Agricoli din Bucovina

Articole similare

Lasă un comentariu