office@aspab.ro

Adresă mail pentru noutăți

Cum deosebim usturoiul românesc de cel de import

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Usturoiul este un aliment folosit frecvent în bucătăria românească. Din fericire, România se numără printre principalii producători de usturoi, cu o producție de peste 21.000 de tone în urmă cu doi ani. Cu toate acestea pe tarabele din piețe găsim adesea usturoi importat din China.

Pentru a alege usturoiul autentic românesc, trebuie să fim atenți la aspectul acestuia.

„Usturoiul românesc are o tijă (tulpină) mai flexibilă, nu este lemnoasă, ceea ce permite împletirea lui în funii. Dimensiunea bulbului nu depășește, de regulă, 5 cm, iar cățeii nu sunt perfect ordonați. De asemenea, rădăcinile sunt deseori lăsate vizibile”, explică un legumicultor.

Primăvara este sezonul de plantare a usturoiului, care ține până în luna martie a anului următor.

Legumicultorii susțin că usturoiul de primăvară are o calitate și o aromă mai bună comparative celui de toamnă. Astfel, usturoiul autohton este considerat mai aromat față de cel de import.

O altă deosebire importantă este legată de gust, usturoiul românesc are o aromă mai intensă și ușor iute, în timp ce cel chinezesc este adesea fără gust, cu o textură mai umedă și mai puțin aromata.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
Picture of ASPAB

ASPAB

Articol publicat de către Asociația Producătorilor Agricoli din Bucovina

Articole similare

Lasă un comentariu