office@aspab.ro

Adresă mail pentru noutăți

Se face frig! – Prognoza meteo pe 4 săptămâni

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Meteorologii atrag atenția că, după ploile și vijeliile din această săptămână, urmează o perioadă cu temperaturi mai scăzute decât ar fi normal.

Potrivit estimărilor pe patru săptămâni privind temperatura aerului și cantitățile de precipitații publicate vineri de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), în săptămâna 17-24 martie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nordice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În săptămâna 24-31 martie, meteorologii estimează că temperaturile medii vor reveni la valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în jumătatea nordică a teritoriului. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval în toate regiunile.

Și în săptămâna 31 martie-7 aprilie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval în toate regiunile

În săptămâna 7-14 aprilie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Potrivit meteorologilor, cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui ușor excedent în zonele montane.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2005-2024.

ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
Picture of ASPAB

ASPAB

Articol publicat de către Asociația Producătorilor Agricoli din Bucovina

Articole similare

Lasă un comentariu