office@aspab.ro

Adresă mail pentru noutăți

 În legumicultură diversificarea producţiei este cea mai importantă. Clienţii se plictisesc repede, iar supermarketurile vor marfă tot timpul anului

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Antreprenorii din legu­micultură, fie că sunt cei care deţin ferme mici, fie cei care au ferme medii, încearcă să aibă o gamă variată de legume astfel încât să facă faţă cererii tot mai diverse de la clienţi sau de la super­marketuri şi să îşi asigure un venit constant chiar şi în anii în care producţiile sunt pe anumite categorii de legume compromise – aceasta este una dintre concluziile ediţiei din această săptămână a emisiunii ZF Agropower, o emisiune susţinută de Banca Transilvania şi Penny. 

„Altfel vorbim cu supermarketurile dacă avem marfă mai tot timpul anului şi contează pentru că dacă ai o bază, dacă este un an rău pentru varză de exemplu, atunci nu ai de unde să scoţi pagubele. Aşa dacă nu ai diversificate e imposibil să supra­vieţuieşti într-un an în care nu merge bine pentru câteva producţii“, a spus Andreea Farcaş, cofondatoarea Agro-Ter DAMAF (Timiş). 

Povestea fermei a început în 2013, când familia Farcaş a început producţia pe 10 hectare, iar astăzi cultivă peste zece tipuri de legume: varză, ardei, vinete, dovlecei, gulii, ceapă etc. 

„Când am început am mers pe pieţele locale mici, după aceea am vândut angro şi în 2019 am livrat prin cineva la super­market, iar din 2022 livrăm direct noi la supermarket. Deci 95% din livrări merg la supermarket“, a mai spus Andreea Farcaş. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
Picture of ASPAB

ASPAB

Articol publicat de către Asociația Producătorilor Agricoli din Bucovina

Articole similare

Lasă un comentariu